Blog’s

Ik heb gemerkt dat als ik ‘worstel’ met wat ik zoal om mij heen zie, het mij helpt als ik schrijf.
Met andere woorden; het opschrijven van het onderwerp met alle ‘ voors en tegens’ (voor zover ik ze ken) helpt mij mijn mening te bepalen, inzicht te krijgen en van daaruit verder te gaan.
Aangezien het mij helpt, en ik zie dat ook anderen soms met dezelfde zaken ‘worstelen’,  ontstond bij mij het idee dat die ‘anderen’ er wellicht bij gebaat zouden zijn als ik mijn overwegingen bekend maak zodat ze enerzijds weten dat ze niet de enige zijn die hiermee worstelen maar anderzijds wellicht voordeel kunnen behalen uit wat ik op papier (in dit geval internet) heb gezet.

Een vriend noemde mijn blogs: “Opstellen” (zoals je die op de lagere-/basisschool schrijft)
Ik vond dat wel een vermakelijke benaming die ik goed vind passen bij de wijze waarop ik schrijf.

Al langere tijd was ik zo voornemens mijn blog’s te verzamelen en breder beschikbaar te maken.
Uiteraard is mijn website daar prima voor geschikt alleen: op dit moment heb ik nog niet definitief een ‘blog-pagina’ gemaakt.
Het lukt me nog niet het geheel zo vorm te geven dat lezers ook kunnen reageren.
Op het moment dat dat lukt, zal dat weer tot een volgende stap leiden.

Gezien de gebeurtenissen, heb ik al weer een paar blog’s geschreven en gezien de actualiteit zou het jammer zijn als deze blijven liggen tot de volgende stap genomen is.
Ik zal dan ook een paar nieuwe blog’s zo snel mogelijk toevoegen en daar een aantal aardige, oudere blog’s aan toevoegen.

Waar gaan mijn blog’s over

Mijn blog’s kunnen gaan over alles wat mijn aandacht trekt, misstanden of gewoon opmerkelijke zaken.
Uiteraard kan iedereen van alles lezen in mijn blog’s maar ze zijn vooral bedoeld om mijn idee, mijn gevoel, mijn mening over bepaalde zaken in woorden te vangen.
De lezer kan en mag zich persoonlijk aangesproken voelen maar dat laat ik bij de lezer: het is niet mijn bedoeling personen te krenken of op een bepaalde wijze neer te zetten maar wel mijn bedoeling, desnoods door dat in straffe taal te verwoorden, zaken aan de kaak te stellen of onder de aandacht te brengen.

Doe met mijn blog’s wat u vind dat u moet doen, zolang u de originele tekst in stand houd of tenminste netjes verwijs naar het betreffende blog.
Ik vraag niet om aandacht maar verwacht wel dat de minimale regelen van verwijzing, en daarmee het geven van credits aan de schrijver, worden gehanteerd.

Reageren

Aangezien mijn blogs nog niet dusdanig zijn opgenomen op mijn website, dat anderen daarop kunnen reageren, zijn de mogelijkheden hiertoe voorlopig beperkt.

U kunt natuurlijk altijd mijn contactformulier gebruiken (klik HIER) om uw reactie op te sturen, waarna ik die aan het betreffende blog zal toevoegen.
Vermeld svp duidelijk om welk blog het gaat, zodat reacties niet op de verkeerde plaats terecht komen.